HTML

Tzimisce Politikai és Gazdasági blogja

Politika és Gazdaság az én meglátásomban.

Friss topikok

Linkblog

Miért nem feminista film a MAD MAX – Fury Road?

2016.08.19. 22:56 :: Tzimisce

Sziasztok! Egy kérésre osztom meg ezt a cikket, bátran kommenteljétek a véleményeteket. Az előzmény ez a cikk. Megj: Azóta kiderült, hogy a Szellemirtók viszont TÉNYLEG feminista lett.

A korábbi cikk okán bojkottálni akartam az új MAD MAX filmet, amikor meghallottam, hogy feminista hátterű, és gyakorlatilag nem is Max a főszereplő, különösen, hogy Eve Ensler keze van a női karakter megformálásban. Egyre kevésbé szeretem azt a tendenciát az új filmekben, hogy a női karakterek hihetetlen profin aprítják a népet, míg a férfi karakterek csak „bénáznak”.

Egyik ismerősöm azonban felvetette, hogy nézzem a filmet másképp. Ne azt nézzem, amit mindenki más, nézzek kicsit a „dobozon kívülre”. Rádöbbentem, hogy igaza van, ehhez azonban látnom kellett a filmet. Az alábbiakban idézni fogok a cselekményből, úgyhogy aki nem látta a filmet, előre is elnézést a spoilerekért.

 

Miért is tekintik ezt a filmet feministának?

  1. Furiosa viszi a fő konfliktust, miszerint kiszabadítja a senyvedő nőket Halhatatlan Joe karmaiból.
  2. Ő is verekszik a legtöbb esetben. Ha úgy tetszik, nagyobb az ún. Bodycountja.
  3. Hatalommal rendelkezik (Imperator, ő vezeti a kamiont Joe beszerzőkonvojában)
  4. Ugyanakkor Max csak sodródik az eseményekkel, egy szökött vérzsák, akinek látomásai vannak halott emberekről.
  5. Egy elnyomó férfi uralmától szabadítanak meg egy városnyi embert.

 

Ugyanakkor a valóság a következő:

  1. Furiosa nem egy megoldás a problémára, hanem részben a probléma forrása, amit a főhősnek (Max), kell megoldania, különben a nagy és erős nő ott halna meg az út szélén, a szökött hölgyekkel együtt. Konkrétan Ő az, aki racionális döntést hoz, és visszafordítja a csapatot az egyetlen helyre, ahol életben maradhatnak. Ugyanakkor azt se szabad elfelejteni, hogy a Furiosa akciójára szükség van ahhoz, hogy Max kiszabadulhasson. Furiosa és Max együttműködése nem a férfi-nő dinamikán alapszik, hanem a harcos-harcostársén. Tekinthetjük ezt egyfajta egyenlőségnek, de itt valójában csak egy férfias nő van, aki egy férfival dolgozik együtt, míg a nőket Joe feleségei szimbolizálják.
  2. Amikor Furiosa Max 2 hibás lövése után elsőre kilövi Skulóváros vezetőjének szemét a lámpán keresztül, a női macsóságot látjuk első hévből. Azonban ne feledjük, hogy Max elfogadja, hogy a csaj jobban lő nála mesterlövész puskával, ezért átadja neki a fegyvert. Egy „erős” nő ilyet nem tenne, hisz Ő „tűsarkúban és hátrafelé” is megoldja a dolgot. Arról nem is beszélve, hogy az univerzális donor Max hazafelé úton a saját vérével menti meg az életét, különben meghalna. Elvárt önfeláldozás? Talán, de Max jól tudja, hogy nélküle nem jutnának vissza a Citadellába, miután megölték Joe-t, nem akarja, hogy még több halál száradjon a lelkén, és nem akarja, hogy még több halott víziója kísértse.
  3. Hiába a jól megszervezett szökés, a meglepetés ereje, a homokvihar, ha nincs a szökött Max, akinek a segítsége nélkül talán a mocsárig sem jutnak el. A kamiont is Nux segítségével és remek ötlete által húzzák ki a sárból.
  4. Max végig tudatosan cselekszik, el akar menekülni, nem vár el semmit senkitől, Ő remekül megvan egyedül is. Ezt bizonyítja a film végén is, amikor ahelyett, hogy ott maradna a víz és az élelem mellett egy biztonságosnak tekinthető városkában, eltűnik a tömegben és továbbáll. Nem az a lényeg, hogy lássuk, hogy hogyan öli meg a Skulóvárosiakat, akiktől a fegyvereiket is elveszi, hanem az, hogy ezt egyedül, önként teszi meg. Bud Spencert se látjuk, amikor egyszerre ver le 6-8 embert a házban/kunyhóban/függöny mögött, csak a pofonokat halljuk.
  5. Egy poszt-apokaliptikus világban nem működik a szeretet és a béke liberális eszméje. Bár a zsarnoki vezetőt megölték, és elfoglalták a birodalmát, ahol a víz is van, ha a vízfogyasztást nem korlátozzák (talán nem olyan mértékben, mint Joe tette, de valamennyire muszáj), akkor a kút hamar kiapad, a növények elszáradnak, és mindenki éhen/szomjan hal. Az már csak hab a tortán, hogy Joe-nak egy új, egészséges vérvonal megalkotása volt a célja, amelyben már nem találhatóak meg a nukleáris szennyezés okozta betegségek, mutációk, így akár azt is mondhatjuk, hogy a maga önző módján az emberiség jobbá tétele volt a célja. (Ez természetesen nem menti fel az elkövetett bűnei alól)

Számomra a film legfontosabb eleme mégis az volt, amikor a hisztis menyasszonyok egyike meghal, akkor döbben rá a másik 4, hogy hova is kerültek, és bizony ára van a nagy szabadságnak, amire hőn áhítoztak, ezt Furiosa is belátja. Ekkor tapasztalják meg, hogy bár szolgaként és keltetőként tekintettek rájuk, milyen kiváló körülmények között élhettek. Ez az, amit szerintem a modern feministák nem értenek meg. A szabadságnak ára van, és azt meg kell fizetni, a jogok nem járnak kötelezettségek nélkül.

 

4 komment

Nyílt levél Bajnai Gordonhoz és Oszkó Péterhez

2011.12.30. 23:20 :: Tzimisce

Tisztelt Miniszterelnök Úr és Pénzügyminiszter úr!

Bár a titulus jelenleg nem aktuális, de jogilag aki egyszer az volt, azt mindig megilleti e cím, és bízom benne, hogy újra aktuális lesz.

A jelenlegi kormány katasztrófális gazdaságpolitikája a szakadék szélére sodorta a már így is több sebből vérző Magyarországot. A két ünnep közötti végső roham azt fogja eredményezni, hogy végleg elszigeteljük magunkat.

"A magyar jogalkotásba senki sem szólhat bele, nincs olyan a világon, aki megmondhatná a magyar nép választott képviselőinek, milyen jogszabályt alkothatnak és milyet nem. A saját céljainkat kitűzzük, a saját céljainkat elérjük, és ha valaki jó tanácsokkal segít bennünket, azt megköszönjük, ha az utunktól el akar téríteni, akkor pedig udvariasan elhárítjuk."

Ilyet csak a diktátorok szoktak mondani. Fehéroroszország, Észak-Korea, Venezuela, Kuba. Vajon 2012-től egy lapon fognak minket velük emlegetni? Mindössze két emberben látok én és talán az egész ország fantáziát a jelen helyzetben. Önökről van szó. Önök ketten azok, akiket, bár sokan nem szeretnek, mégis sokan értékelni tudják azt az erőfeszítést, amit 2009-től tettek egészen a választásokig. Magyarországon soha nem látott méreteket öltött a politikától elfordulók aránya. A politikusok népszerűsége hihetetlen mélységekbe száguldott. Olyan emberekre van szükség, akikben az emberek bízni tudnak. Talán még nem késő, hogy Önök az élre áljanak, és letörjék a "fülkeforradalom" hatalmát. Hiszem, hogy ha tényleg igazi szakértők állnak az ország élére, akik nem a saját gazdagodásukat keresik, hanem az ország előrejutását, tényleg valóban méltóak az Államférfi címre.

A közgazdaságtan, bár mostanában a hírnevét komolyan megtépázták, valóban egy komoly tudomány, és sajnos a mostani kormány tagjai és különösen vezetői még az alapjaival sincsenek tisztában. Ez pedig nélkülözhetetlen a gazdaságpolitikához, ami szükséges az ország irányításához.

Tudom, hogy Önök azt hajtogatják, hogy szervezetük, a Haza és Haladás nem tör politikai babérokra. Azonban úgy vélem, hogy az ország érdekében meg kellene fontolniuk a döntést, mert véleményem szerint csak Önök azok, akik megfordíthatják az ország sorsát. Abban biztos vagyok, hogy sokan hálásak lesznek Önöknek, ha nem is mindenki. De talán Önök végrehajthatják az igazi rendszerváltást, és végre megszűnik a rablógazdálkodás Magyarországon.

Tisztelettel maradok az Önök őszinte híve,

Tzimisce

4 komment

Nyugdíj és hozamai

2011.02.04. 11:58 :: Tzimisce

Kormányunk bátor volt, hogy felvállalta azt, hogy kifizeti a manyupok reálhozamait. Mert ez akár több száz milliárd is lehet, elnézve az utolsó két év hozamait. A pénztárban maradókkal együtt ez már szignifikánsan kevesebb, mint a tervezett bevétel. Ezt miből pótoljátok? Mikor szánja el magát a kétharmad és csinálja meg azokat a stuktúrális reformokat, amire régóta szükség van? Ja tudom, ti 1 milla új munkahelyet ígértetek, és szarul jönne ki, ha helyette kirúgnátok negyedmilliót. Nyugdíj, egészségügy, oktatás. Lenne mit csinálni mindháromban. Egyéni számlás rendszer, co-payment, presztízst jelentő felsőoktatás, mikor lesz Magyarországon ilyen? Ja tudom, co-payment volt már, csak "leszociálisnépszavazásoztátok". Most jut eszembe, a másik kettőre is volt kísérlet, ugyan nem jó, de legalább próbálkozások voltak, eredmény? Az egyiket még 1998-ban illetve a szociális népszavazáson kaszáltátok el, a másikat most 2011. február elsején.

Nem rátok szavaztam, mert tudtam, hogy van elég birka, aki fog, de reménykedtem benne, hogy tényleg megteszitek, amit meg kell, és bár emberileg nem bírlak benneteket, legalább szakmailag mondhassam, hogy igen, ezek megcsinálták.

De nem. És ki tudja meddig kell várni, remélem lesz még Magyarország akkor.

4 komment

Gondoltam egy merészet...

2009.05.12. 18:16 :: Tzimisce

Olvasgattam különböző blogok különböző postjait és elgondolkodtam. Sokan vízionálnak lámpavasat, megtorlást, számonkérést. Természetesen az előző kormány tagjain. Most nem abba szeretnék belemenni, hogy minden politikus ilyen, mert ez most baromira nem fontos, sokkal fontosabb az, hogy mire is vágynak az emberek.

Fizikai küzdelemre. Vérontásra. Halottakkal.

Magyarország megúszta a rendszerváltást békés átmenettel. Az 1975 után születettek már egyáltalán nem találkoztak azzal, hogy milyen egy bármilyen háború. Hiába volt itt a 90-es évek jugoszláv válsága, amikor a déli településektől pártíz kilométerre folytak harcok, azok mégsem magyar földön történtek. Ha jobban belegondolok, talán a mai 40 évesek sem találkoztak semmi ilyesmivel. A háború szörnyű dolog, a forradalom is az. Lehet szépen megemlékezni róla, de nagyon kevesen tapasztalták, hogy mi is történt igazából 48-ban vagy 56-ban. (53 éve történt)

Talán ha itthon is kitörne egy polgárháború, és ezrek halnának meg, talán lecsillapodnának a kedélyek egy időre. Sajnos az ember nem tanul a történelemből. Majd ha látni fogjátok a sok vért, rájöttök.

Lehet örülni annak, ha majd kiírtjátok az összes szemét cigányt, zsidót, komcsit, buzit, libsit, és ki tudja kiket. És utána? Két eset lehetséges, megálltok, de akkor már senki nem fog szóba állni veletek, ahogy a szerbekkel se az oroszokon kívül, a másik eset, hogy nem álltok meg, és a szlovákok meg a románok, akiket annyira gyűlöltök mosolyogva nézik ahogy az ölükbe hullik a Kárpát-medence maradéka is.

Tudom, hogy egy kicsit demagóg lett, de talán itt lenne az ideje kicsit kevésbé agresszívebben hozzáállni a dolgokhoz.

1 komment

Március 15 és a csatolmányok

2009.03.16. 19:40 :: Tzimisce

Ismét elmúlt március 15-e. Régen az iskolában ezt érdekes vetélkedőkkel, versmondással, énekléssel ünnepeltük, büszkén gondoltunk Petőfire, Kossuthra, Bem apóra és a többiekre.

Igaz, számomra elmúlt a varázs már néhány évvel ezelőtt, amióta kicsit többet megtudtam ama bizonyos Kossuth Lajosról és viselt dolgairól, de ebbe most ne menjünk nagyon bele.

Ma Magyarországon a március 15. arról szól, hogy balhét kell csinálni. Sokan szidták Rogánt, mert véletlenül próbált valami demokratikus eszközt kitalálni az agresszió megfékezésére. Egy demokratikus országban ezt a kezdeményezést támogatták volna, a fokozódó feszültség ellenére is. Sajnos nálunk már túl van azon a ponton mindenki, hogy az ilyen gesztusokat értékelni tudja. Kettős mérce van itt is, ha a rendőr keményen fellép "dicső forradalmáraink" ellen, akkor az a baj, ha meg nem lép fel erélyesen a romák ellen, akkor az a baj. Én speciel erős és kemény Rendőrséget szeretnék, hogy nyugodtan kimehessek az utcára, de leginkább békét szeretnék, hogy ne essünk egymás torkának.

Amíg ebben az országban ez nem lesz meg, és mindenki a másikat tartja felelősnek, addig nem lesz se béke, se nyugalom. Ugyanis hiába kiáltanak az emberek diktatúrát, ha nem képesek demokratikus keretek között tüntetni.

Egy tüntetés úgy néz ki, hogy bejelentjük előre, hogy mikor, hol és miért fogunk tüntetni. Erre felhívjuk a többi ember figyelmét, és aki szolidáris, vagy csak egyszerűen egyetért, az jöhet. Budapesten ez akár több tízezer embert is jelenthet. Ha egy-két képviselő az ügy mellé áll, igenis sokat lehet ezzel elérni. Azzal viszont, hogy az utcán törünk-zúzunk nem igazán lehet empátiát kiváltani másokból, főleg azokból nem, akik ott laknak a környéken. Lehet, hogy a sajtó jobban felkapja az ügyet, mint a békés tüntetését, de bocsássátok meg nekem, valahogy Én úgy vélem, hogy egy európai országhoz ez a méltóbb. Aki nem budapesti, az jót mosolyog talán a dolgokon, de akkor sajnos arra is számítson, hogy a budapesti bunkók is csak jót mosolyognak, ha mondjuk kirabolja valaki az ő házát. Én valahogy egyiket sem tartom jó dolognak, mindössze annyit javasolnék, hogy ne csak szigorítsák a BTK-t de tartassák is be, illetve ne engedjék, hogy csip-csup polgári peres ügyek (pl: parkolási pótdíjak) leterheljék a bíróságokat. Iganis aki megüt egy rendőrt, az ülje le, aki kirabolja más házát az ülje le, és így tovább. Akkor nem kéne mindenféle értelmetlen rendeletet hozni, miszerint tilos tojást dobálni.

4 komment

RTL vs. Médiatörvény

2009.01.12. 18:45 :: Tzimisce

Tegnap este néztem épp az RTL műsorát, amikor is a szokásos reklámblokk közben híradót is adtak. Ez a hír elgondolkodtatott: www.rtlhirek.hu/video/39798

Szegény RTL Klub-nak nem lesz majd pénze ilyen műsorokat csinálni? Nevetséges.

Rengeteg pénzt keresnek így is, mert a különböző "magasröptű" műsoraikat mindenki megnézi. Ezek a műsorok, amiket itt felsorolnak, sokkal színvonalasabbak, de ha azt várják, hogy a jóízlésű közönség majd felhördül, elfelejtik azt az apróságot, hogy ezek az emberek elég jól sejtik, hogy az RTL nem a "független" háttérműsoraival akasztja le a nagy zsét. Sajnos ez a hiszti amit emiatt levágnak, még tovább fogja csökkenteni a piacvezető kertévék amúgy sem magas színvonalát.

Azt azért megnézném, ha a BK vagy a Mónika-show szűnne meg hasonló okból, akkor mekkora lázadás lenne. :)

2 komment

"Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"

2009.01.12. 15:48 :: Tzimisce

A címben lévő idézet Yoda mestertől hallható a Csillagok háborúja ötödik részében, a Birodalom visszavágban, mely a rajongók szerint a legjobb SW film.

Én mégis gaz, galád módon nem a filmről, hanem a politákáról, konkrétan Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről fogok itt írni.

Sajnos, mint megtudtuk az öszödi beszédből, elkúrta. Bár ne így lett volna utána is. Sajnos ő megpróbált reformokat csinálni, ahelyett, hogy az asztalra csapott volna, és megtette volna idióta kompromisszumok helyett, és azóta is ezt szívjuk, mert változás nem történt sehol. Részben azért, mert az ellenzék nem engedte, részben meg azért, mert sem a saját pártja, sem a koalíciós partnere nem járult hozzá, hogy népszerűtlen intézkedéseket tegyen, pedig mindenki tudja, hogy szükséges az ország szempontjából.

Az a baj, hogy megint jönnek fel a népszerűségi listán, mert így véletlenül sem fogják megfogadni a javaslatomat. Mely szerint: Most már minden veszni látszik, legalább az ország érdekében tegyék meg a reformintézkedéseket. Nyúljanak hozzá a szociális kasszához, rendezzék a nyugdíjkérdést, hogy amikor majd a FIDSEZ (vagy más?) jön, akkor döngethessük a mellünket, hogy igen mi megtettük, és ezzel 4 év múlva újra választást nyerhetnének. Mert legalábbis részben rendbetennék az országot. Jó lett volna 2006-ban azzal kezdeni, hogy átdolgozzák a választási törvényt, hogy 2010-ben meg lehessen oldani, hogy elég legyen 180-200 képviselő, bevezetni új választókerületi rendszert, megszüntetni vagy átdolgozni a listás szavazást, stb. Most erre már nem nagyon van idő, de talán még lehetne csinálni valamit, akármi jót, és akkor 2010-ben a miniszterelnök úgy vehetné a kalapját, hogy igen, engem utáltak a legjobban, de mégis tettem le valamit az asztalra. De így...

Szólj hozzá!

Izrael és a területfoglalás

2009.01.08. 01:20 :: Tzimisce

Mivel most mindenki a gáztól ír, én nem ezt fogom tenni, véleményemet több blogban is kifejtettem.

Tisztában vagyok vele, hogy közel-keleten eggyel több ország található, mint amennyi elfér, és akkor a kurdokat még nem is számítottam bele.

Valahol azt olvastam, hogy a magyarországi szélsőjobb a palesztinoknak "drukkol". Aha, és ha elűzik őket onnan a palesztinok, akkor hova fognak menni? Esetleg még többen lesznek itt, az jó nektek? A másik idevágó dolog, hogy azt állítják, hogy a zsidók odamentek egy másik nép lakóhelyére, és ki uakarják szorítani őket saját hazájukból. Hmm, mintha rémlene nekem egy nép, akik 896-ban a Kárpát-medencébe érkeztek, és az itt található szláv néptől erőszakkal elvették földjüket, amihez egy remek ideológiát gyártottak holmi fehér lóval...

A széljobberek szerint az más, különben is vissza a trianonban elvett határokat! Nem az a baj, hogy esetleg igazuk van, hanem el kéne dönteni, hogy ha azt játszuk, hogy stipistop, akkor várjuk ki, amíg azok, akik előbb itt voltak, igényt tartanak-e a földjükre, és ami marad nekünk a 896-os értéknél, azt megtartjuk magunknak. Már ha jut egyáltalán valami.

Véleményem szerint nem szép dolog elsősegélyhelyeket, meg iskolákat lőni, de onnan lőni sem szép dolog. Egyik sem helyes, egyiket se kéne csinálni. A muzulmánoknak meg túl kéne esniük az inkvizíciós korukon, hogy végre megnyugodjanak a kedélyek, és az iszlám újra az legyen, aminek Mohamed elképzelte, a béke és a szeretet vallása, melynek nevében a keresztények is eleget írtottak a földön, csak ők 4-500 évvel ezelőtt.

1 komment

Nyugdíj

2009.01.05. 21:34 :: Tzimisce

 Nem is olyan rég láttam egy Akták részt az RTL Klubon ami a nyugdíjról szólt. Rákerestem, de sajnos nincs meg a videótárban, bezzeg a Celeb műsörök megvannak. (Ez is megérne egy posztot)

Sajnos véleményem szerint minden ami ott elhangzott, az igaz. Magyarországon sajnos keveseknek van pénzügyi kultúrája, az öngondoskodás senkinek nem fontos. Mi lesz majd, ha mi, huszonévesek 20-30 év múlva rádöbbenünk, hogy nem lesz nyugdíjunk? Mi lesz azokkal, akik mostanában, vagy a következő 10 évben mennek nyugdíjba?

Miért nem fontos senkinek az, hogy előre gondolkozzon? Miért kell az a plazmaTV, pláne hitelre? Érdekes volt megfigyelni, hogy a válság sem döbbentette rá az embereket arra, hogy megtakarítani kéne, a karácsonyi vásárlások ismét új rekordot döntöttek. Mi kell még nekünk, hogy észbe kapjunk?

update: Megvan a link, íme: www.rtlhirek.hu/dock/videogallery/45:37602

Köszönet, hogy probadolog.blog.hu gazdája, Richárd felrakta az oldalára.

2 komment

2009-es tervek

2009.01.05. 21:20 :: Tzimisce

Hosszú szünet után úgy tervezem, hogy idén több bejegyzés lesz. Témáimat onnan fogom válogatni, ami épp megfog, illetve más bloggerek által felkapott témákból is.

Remélhetőleg menni fog a legalább heti egy poszt, amire szívesen várom a kommenteket.

Szólj hozzá!

Szakértői kormány

2008.09.11. 14:19 :: Tzimisce

Nos, mivel túl vagyok a szigorlatomon, gondoltam írok ide is arról ami most foglalkoztat.

Tehát az a bizonyos szakértői kormány. Én nem vagyok ellene, sőt, csakhogy...

1.Magyarországon egy szakértői kormány sose lesz igazán szakértői, inkább pártkatonákból állna.

2. A közgazdászok és a piac már régóta mondja mi lenne a megoldás ahhoz nem kell szakértői kormány, mindössze tökösség, és az, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy még népszerűtlenebbek leszünk.

Tudniillik 3 millió nyugdíjas és kb 500 ezer munkanélküli/segélyen élő arcába kell belelépni, és megvonni tőlük a nyugdíj/segély egy részét. Akkor lenne miből csökkenteni az adókat.

Meg is lehet nézni egy remek kis játék keretében www.koltsegvetes2008.hu -n, hogy mennyi is a 13-ik havi nyugdíjra vagy a szociális segélyekre adott összeg. Anno Tóta W. blogjában találtam a linket és roppant megtetszett.

De hagyjuk most a költségvetést, ugorjunk a reakciókra.

A Fidesz most már nyeregben érzi magát és inkább előrehozott választást akar. Lássuk be érezheti is, hiszen maga Fodor Gábor rakta be oda őket a szakértői kormány ötletével, amit a Fidesz több éve szajkóz.

Az MSZP talán benne is lenne, de ők ahogy mondtam pártkatonákat raknának bele, és nem lenne a költségvetés rendbe tételéből semmi.

Az MDF pedig a surranópályán egyszerűen feloszlatná a parlamentet mivel ők (jogosan) azt gondolják, ők úgy is bejutnak.

Az SZDSZ, aki az ötletet felvetette, most, hogy úgy látszik senki sem támogatja az elképzelést az ő szájuk íze szerint, immáron az előrehozott választást is megemlítik. Azt ahol, az SZDSZ nem fog bejutni a parlamentbe, ugyanis a durcás kisfiúkat a budapestiek se szeretik.

2 komment

Címkék: kormány

Grúzia

2008.08.21. 23:19 :: Tzimisce

Nos akkor kezdjünk is bele. Grúzia megtámadta Dél-Oszétiát, erre az oroszok megtámadták és legyalulták a grúzokat.

Sajnos azt be kell látnunk, hogy az amerikaiak is valami hasonlót csináltak, csak ők Irakban és Afganisztánban. Van viszont egy lényegi különbség. Az Egyesült Államok nem akarja elfoglalni fél Európát... Ha az oroszokat nem állítják meg időben, a teljes Baltikum, Skandinávia és Ukrajna is az oroszok kezébe hullhat. Reméljük erre nem kerül sor. Mert ha megérzik a vér szagát...

Oroszországnak komoly hatalma van, lassan újra felveheti a versenyt az USA-val. Ráadásul az emberek ünnepelve, tapsolva örülnek annak, hogy az ország a diktatúrába rohan. Mivel nekünk Mohács kell, talán nekik is. 95% körül van Putyin népszerűsége, és ez ijesztő.

2 komment

Kezdetek

2008.08.21. 22:48 :: Tzimisce

Nos itt az én politikai blogom.

Az én véleményemet fogja tükrözni, amivel nyugodtan vitába szállhatsz. Egyetlen kérésem, hogy nagyjából kultúráltan tedd. Flame mehet, a primitívséget viszont nem szeretnék csak azért, hogy sok komment legyen.

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása