HTML

Tzimisce Politikai és Gazdasági blogja

Politika és Gazdaság az én meglátásomban.

Friss topikok

Linkblog

Nyugdíj és hozamai

2011.02.04. 11:58 :: Tzimisce

Kormányunk bátor volt, hogy felvállalta azt, hogy kifizeti a manyupok reálhozamait. Mert ez akár több száz milliárd is lehet, elnézve az utolsó két év hozamait. A pénztárban maradókkal együtt ez már szignifikánsan kevesebb, mint a tervezett bevétel. Ezt miből pótoljátok? Mikor szánja el magát a kétharmad és csinálja meg azokat a stuktúrális reformokat, amire régóta szükség van? Ja tudom, ti 1 milla új munkahelyet ígértetek, és szarul jönne ki, ha helyette kirúgnátok negyedmilliót. Nyugdíj, egészségügy, oktatás. Lenne mit csinálni mindháromban. Egyéni számlás rendszer, co-payment, presztízst jelentő felsőoktatás, mikor lesz Magyarországon ilyen? Ja tudom, co-payment volt már, csak "leszociálisnépszavazásoztátok". Most jut eszembe, a másik kettőre is volt kísérlet, ugyan nem jó, de legalább próbálkozások voltak, eredmény? Az egyiket még 1998-ban illetve a szociális népszavazáson kaszáltátok el, a másikat most 2011. február elsején.

Nem rátok szavaztam, mert tudtam, hogy van elég birka, aki fog, de reménykedtem benne, hogy tényleg megteszitek, amit meg kell, és bár emberileg nem bírlak benneteket, legalább szakmailag mondhassam, hogy igen, ezek megcsinálták.

De nem. És ki tudja meddig kell várni, remélem lesz még Magyarország akkor.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tzimisce.blog.hu/api/trackback/id/tr202638310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.02.06. 14:46:24

@Humperdickk: Csak azt felejtik el, hogy így a demográfiai problémát, ami a nyugdíjat fenyegeti, baromira nem oldják meg.
Akkor meg tudjuk mi fog következni...

Muster Mark 2011.11.29. 00:25:13

Szerintem az ilyen nyomorék bloggerekre alkalmazni kellene a vicissitude művészetét.
süti beállítások módosítása