HTML

Tzimisce Politikai és Gazdasági blogja

Politika és Gazdaság az én meglátásomban.

Friss topikok

Linkblog

"Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!"

2009.01.12. 15:48 :: Tzimisce

A címben lévő idézet Yoda mestertől hallható a Csillagok háborúja ötödik részében, a Birodalom visszavágban, mely a rajongók szerint a legjobb SW film.

Én mégis gaz, galád módon nem a filmről, hanem a politákáról, konkrétan Gyurcsány Ferenc miniszterelnökről fogok itt írni.

Sajnos, mint megtudtuk az öszödi beszédből, elkúrta. Bár ne így lett volna utána is. Sajnos ő megpróbált reformokat csinálni, ahelyett, hogy az asztalra csapott volna, és megtette volna idióta kompromisszumok helyett, és azóta is ezt szívjuk, mert változás nem történt sehol. Részben azért, mert az ellenzék nem engedte, részben meg azért, mert sem a saját pártja, sem a koalíciós partnere nem járult hozzá, hogy népszerűtlen intézkedéseket tegyen, pedig mindenki tudja, hogy szükséges az ország szempontjából.

Az a baj, hogy megint jönnek fel a népszerűségi listán, mert így véletlenül sem fogják megfogadni a javaslatomat. Mely szerint: Most már minden veszni látszik, legalább az ország érdekében tegyék meg a reformintézkedéseket. Nyúljanak hozzá a szociális kasszához, rendezzék a nyugdíjkérdést, hogy amikor majd a FIDSEZ (vagy más?) jön, akkor döngethessük a mellünket, hogy igen mi megtettük, és ezzel 4 év múlva újra választást nyerhetnének. Mert legalábbis részben rendbetennék az országot. Jó lett volna 2006-ban azzal kezdeni, hogy átdolgozzák a választási törvényt, hogy 2010-ben meg lehessen oldani, hogy elég legyen 180-200 képviselő, bevezetni új választókerületi rendszert, megszüntetni vagy átdolgozni a listás szavazást, stb. Most erre már nem nagyon van idő, de talán még lehetne csinálni valamit, akármi jót, és akkor 2010-ben a miniszterelnök úgy vehetné a kalapját, hogy igen, engem utáltak a legjobban, de mégis tettem le valamit az asztalra. De így...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tzimisce.blog.hu/api/trackback/id/tr66873003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása