HTML

Tzimisce Politikai és Gazdasági blogja

Politika és Gazdaság az én meglátásomban.

Friss topikok

Linkblog

Nyílt levél Bajnai Gordonhoz és Oszkó Péterhez

2011.12.30. 23:20 :: Tzimisce

Tisztelt Miniszterelnök Úr és Pénzügyminiszter úr!

Bár a titulus jelenleg nem aktuális, de jogilag aki egyszer az volt, azt mindig megilleti e cím, és bízom benne, hogy újra aktuális lesz.

A jelenlegi kormány katasztrófális gazdaságpolitikája a szakadék szélére sodorta a már így is több sebből vérző Magyarországot. A két ünnep közötti végső roham azt fogja eredményezni, hogy végleg elszigeteljük magunkat.

"A magyar jogalkotásba senki sem szólhat bele, nincs olyan a világon, aki megmondhatná a magyar nép választott képviselőinek, milyen jogszabályt alkothatnak és milyet nem. A saját céljainkat kitűzzük, a saját céljainkat elérjük, és ha valaki jó tanácsokkal segít bennünket, azt megköszönjük, ha az utunktól el akar téríteni, akkor pedig udvariasan elhárítjuk."

Ilyet csak a diktátorok szoktak mondani. Fehéroroszország, Észak-Korea, Venezuela, Kuba. Vajon 2012-től egy lapon fognak minket velük emlegetni? Mindössze két emberben látok én és talán az egész ország fantáziát a jelen helyzetben. Önökről van szó. Önök ketten azok, akiket, bár sokan nem szeretnek, mégis sokan értékelni tudják azt az erőfeszítést, amit 2009-től tettek egészen a választásokig. Magyarországon soha nem látott méreteket öltött a politikától elfordulók aránya. A politikusok népszerűsége hihetetlen mélységekbe száguldott. Olyan emberekre van szükség, akikben az emberek bízni tudnak. Talán még nem késő, hogy Önök az élre áljanak, és letörjék a "fülkeforradalom" hatalmát. Hiszem, hogy ha tényleg igazi szakértők állnak az ország élére, akik nem a saját gazdagodásukat keresik, hanem az ország előrejutását, tényleg valóban méltóak az Államférfi címre.

A közgazdaságtan, bár mostanában a hírnevét komolyan megtépázták, valóban egy komoly tudomány, és sajnos a mostani kormány tagjai és különösen vezetői még az alapjaival sincsenek tisztában. Ez pedig nélkülözhetetlen a gazdaságpolitikához, ami szükséges az ország irányításához.

Tudom, hogy Önök azt hajtogatják, hogy szervezetük, a Haza és Haladás nem tör politikai babérokra. Azonban úgy vélem, hogy az ország érdekében meg kellene fontolniuk a döntést, mert véleményem szerint csak Önök azok, akik megfordíthatják az ország sorsát. Abban biztos vagyok, hogy sokan hálásak lesznek Önöknek, ha nem is mindenki. De talán Önök végrehajthatják az igazi rendszerváltást, és végre megszűnik a rablógazdálkodás Magyarországon.

Tisztelettel maradok az Önök őszinte híve,

Tzimisce

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tzimisce.blog.hu/api/trackback/id/tr313508131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muster Mark 2012.01.10. 21:44:55

Szerintem te buzi vagy és zsidó, és ezért alkalmazni kell rád a vicissitude művészetét.

Muster Mark 2012.02.13. 00:37:57

De jó lenne, ha meghalnál, te zsidó!

Fekete Sámuel 2013.05.01. 17:15:01

Halj meg, te zsidó! Halj meg!

Slepy 2019.12.21. 23:17:09

Furcsa volt ezt olvasni így 8 évvel később. 11-ben épphogy elkezdtünk kikászálódni a gödör aljáról ahová ez a két alak és bandája taszította az országot.
Te meg egy ilyen levéllel dörgölőztél hozzájuk. Észnél voltál akkoriban?
süti beállítások módosítása