HTML

Tzimisce Politikai és Gazdasági blogja

Politika és Gazdaság az én meglátásomban.

Friss topikok

Linkblog

Gondoltam egy merészet...

2009.05.12. 18:16 :: Tzimisce

Olvasgattam különböző blogok különböző postjait és elgondolkodtam. Sokan vízionálnak lámpavasat, megtorlást, számonkérést. Természetesen az előző kormány tagjain. Most nem abba szeretnék belemenni, hogy minden politikus ilyen, mert ez most baromira nem fontos, sokkal fontosabb az, hogy mire is vágynak az emberek.

Fizikai küzdelemre. Vérontásra. Halottakkal.

Magyarország megúszta a rendszerváltást békés átmenettel. Az 1975 után születettek már egyáltalán nem találkoztak azzal, hogy milyen egy bármilyen háború. Hiába volt itt a 90-es évek jugoszláv válsága, amikor a déli településektől pártíz kilométerre folytak harcok, azok mégsem magyar földön történtek. Ha jobban belegondolok, talán a mai 40 évesek sem találkoztak semmi ilyesmivel. A háború szörnyű dolog, a forradalom is az. Lehet szépen megemlékezni róla, de nagyon kevesen tapasztalták, hogy mi is történt igazából 48-ban vagy 56-ban. (53 éve történt)

Talán ha itthon is kitörne egy polgárháború, és ezrek halnának meg, talán lecsillapodnának a kedélyek egy időre. Sajnos az ember nem tanul a történelemből. Majd ha látni fogjátok a sok vért, rájöttök.

Lehet örülni annak, ha majd kiírtjátok az összes szemét cigányt, zsidót, komcsit, buzit, libsit, és ki tudja kiket. És utána? Két eset lehetséges, megálltok, de akkor már senki nem fog szóba állni veletek, ahogy a szerbekkel se az oroszokon kívül, a másik eset, hogy nem álltok meg, és a szlovákok meg a románok, akiket annyira gyűlöltök mosolyogva nézik ahogy az ölükbe hullik a Kárpát-medence maradéka is.

Tudom, hogy egy kicsit demagóg lett, de talán itt lenne az ideje kicsit kevésbé agresszívebben hozzáállni a dolgokhoz.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tzimisce.blog.hu/api/trackback/id/tr491117630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Win Elen 2009.07.23. 14:54:57

Igazabol nem neveznem demagognak amit irtal. Nagyonis igy gondolom en is. Valoban tetten erhto ezen kivanalmak mogott megbuvo "elkenyelmesedes".

Mar csak nagyon kevesen vannak eletben azok kozul, akik nem a tortenelemkonyvekbol es filmekbol ismerik a forradalom, a haboru (eszmeitol teljesen fuggetlen) emberi fajdalmat. Ez olyan dolog, amit csak es kizarolag az ismerhet, aki megeli. Megelte.

Erdemes lenne mindenkinek, ha el nagypapaja, idos rokona, es emlekszik a haborura, elbeszelgetni vele. Nezni az arcat, ahogy a sok evvel ezelotti fajdalom meg mindig eltorzitja...

Ugy latom, hogy a ma emberet rengeteg muanyag-erzes jellemzi minden nem tapasztalait elmennyel kapcsolatban. Azt hiszi tudja valamirol, hogy az milyen hatast valt ki, annak materialista felfogasan tul, holott kozeleben sincs. Az ilyen lepodik meg a legjobban, amikor a valosagban tapasztal meg valamit, amirol ugy gondolta tudja milyen erzes. (vagy teljesen fejletlen lelkileg, es kepes mindent racionalizalni) Ez alol kivetelnek talan csak az eros empatikus kepessegekkel rendelkezoket tekinthetjuk. Azok viszont altalaban nem akarnak akasztasokat, legyilkolasokat, meg akkor sem, ha csak a levegebo kialtjak e szavakat, valamilyen eros erzelmi tultoltottseg okan.

Amugy nehez idokben (es ez meg messze nem az - de ez viszonyitas kerdese mindig) mindig megerosodnek az ilyen szarunk a masikra, csak a sajat kozossegunk es "elvtarsaink" a fontosak jelensegek.

A poszt alapjan korvonalazhato idealtipus szamara sokkal fontosabb egy eszme, amit ugy erez abszolut igazsagnak tekinthet, mint az hogy az ehhez vezeto ut, milyen karokat okoz, meg akar a sajat eszmelyben is.

Es ugyanakkor van olyan helyzet, amikor valoban fegyvert kell fogni, es egy rongyban is kialni valamiert, meg akkor is ha az utolso csepp verunket is aldozzuk az ugyert. De ne ennek a hosiessegnek a magasztossagaert, hanem az igaz ugyert tegyuk. (hiaba szerves a kapcsolat megis van kulonbseg)
süti beállítások módosítása