HTML

Tzimisce Politikai és Gazdasági blogja

Politika és Gazdaság az én meglátásomban.

Friss topikok

Linkblog

Szakértői kormány

2008.09.11. 14:19 :: Tzimisce

Nos, mivel túl vagyok a szigorlatomon, gondoltam írok ide is arról ami most foglalkoztat.

Tehát az a bizonyos szakértői kormány. Én nem vagyok ellene, sőt, csakhogy...

1.Magyarországon egy szakértői kormány sose lesz igazán szakértői, inkább pártkatonákból állna.

2. A közgazdászok és a piac már régóta mondja mi lenne a megoldás ahhoz nem kell szakértői kormány, mindössze tökösség, és az, hogy elfogadjuk azt a tényt, hogy még népszerűtlenebbek leszünk.

Tudniillik 3 millió nyugdíjas és kb 500 ezer munkanélküli/segélyen élő arcába kell belelépni, és megvonni tőlük a nyugdíj/segély egy részét. Akkor lenne miből csökkenteni az adókat.

Meg is lehet nézni egy remek kis játék keretében www.koltsegvetes2008.hu -n, hogy mennyi is a 13-ik havi nyugdíjra vagy a szociális segélyekre adott összeg. Anno Tóta W. blogjában találtam a linket és roppant megtetszett.

De hagyjuk most a költségvetést, ugorjunk a reakciókra.

A Fidesz most már nyeregben érzi magát és inkább előrehozott választást akar. Lássuk be érezheti is, hiszen maga Fodor Gábor rakta be oda őket a szakértői kormány ötletével, amit a Fidesz több éve szajkóz.

Az MSZP talán benne is lenne, de ők ahogy mondtam pártkatonákat raknának bele, és nem lenne a költségvetés rendbe tételéből semmi.

Az MDF pedig a surranópályán egyszerűen feloszlatná a parlamentet mivel ők (jogosan) azt gondolják, ők úgy is bejutnak.

Az SZDSZ, aki az ötletet felvetette, most, hogy úgy látszik senki sem támogatja az elképzelést az ő szájuk íze szerint, immáron az előrehozott választást is megemlítik. Azt ahol, az SZDSZ nem fog bejutni a parlamentbe, ugyanis a durcás kisfiúkat a budapestiek se szeretik.

2 komment

Címkék: kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://tzimisce.blog.hu/api/trackback/id/tr19658678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2008.12.29. 00:23:20

Kár hogy nem írsz gyakrabban bejegyzést. Annyival egészíteném ki, hogy van kb. 1-1,5 millió ember, aki sem nem dolgozik, sem nem kap segélyt. Nyilván élnek valamiből. Őket kellene a fekete munkából átterelni az adót fizetők közé.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.01.05. 21:15:47

Sorry, kicsit elhanyagoltam a dolgot, de épp most tervezem a folytatást :)
Köszi, hogy benéztél, gyere gyakrabban :)
süti beállítások módosítása