HTML

Tzimisce Politikai és Gazdasági blogja

Politika és Gazdaság az én meglátásomban.

Friss topikok

Linkblog

Grúzia

2008.08.21. 23:19 :: Tzimisce

Nos akkor kezdjünk is bele. Grúzia megtámadta Dél-Oszétiát, erre az oroszok megtámadták és legyalulták a grúzokat.

Sajnos azt be kell látnunk, hogy az amerikaiak is valami hasonlót csináltak, csak ők Irakban és Afganisztánban. Van viszont egy lényegi különbség. Az Egyesült Államok nem akarja elfoglalni fél Európát... Ha az oroszokat nem állítják meg időben, a teljes Baltikum, Skandinávia és Ukrajna is az oroszok kezébe hullhat. Reméljük erre nem kerül sor. Mert ha megérzik a vér szagát...

Oroszországnak komoly hatalma van, lassan újra felveheti a versenyt az USA-val. Ráadásul az emberek ünnepelve, tapsolva örülnek annak, hogy az ország a diktatúrába rohan. Mivel nekünk Mohács kell, talán nekik is. 95% körül van Putyin népszerűsége, és ez ijesztő.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tzimisce.blog.hu/api/trackback/id/tr64626903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JackSparrow 2008.09.04. 23:10:51

FYI:
A gruzok fel voltak fegyverezve, mint az allat, az amcsik es a NATO altal. Az amik ova intettek oket, de finoman szolva is tulmentek a hatarvillongason a raketakkal, a lerohanassal, stb. Az oroszoknak presztizsbol cselekedniuk kellett, es igazabol, ha mar olukbe hullott a lehetoseg, miert ne eltek volna vele.
Persze, hogy imadjak Putyint:
Nincs akkora ehinseg oroszorszagban, sot!
letbiztonsag van (viszonylagos)
lassan visszallitja oroszorszagot a nagyhatlami szerepbe: Te nem orulnel neki, ha a hazad ujra megerosodhetne, es nem kurvak es gengszterek, meg kisstilu bunozok meg ehinseg jelentene a "szabadsagot"?

Ha ujra 2, vagy 3 poluso lesz a Vilag, de Europa fuggetlen marad, vagy 4ik polus lesz, az szerintem igenis jot tenne, plane nekem... :DIndiabol ugyanis kivonulnanak a multik :P

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2008.09.05. 23:46:20

Üdv,

Tudomásom szerint az oroszok oszét területekről provokálták a Grúzokat.
Abban igazad van, hogy Putyin rendet rakott, illetve az oroszok szinte csak diktatúrában éltek, ezt szokták meg.

Európa soha nem lesz független, mert jelenleg az orosz gáztól és kőolajtól függ.
Szokás szerint Európa lesz az, ahol USA és Oroszország megvívja a csatáit, mert mi csak erre vagyunk jók...
Kínából már vonulnak ki a multik, Indiából még egy darabig nem fognak.
süti beállítások módosítása